Riko menu

Пелети

Рико Стил ви предлага висококачествени пелети с доказан ефект. Дървесните пелети са възобновяемо гориво, което се извлича от постоянни източници – чистата дървесна маса. Заместването на изкопаемите горива като петрол, природен газ или пропан с отопление с пелети намалява емисиите на парникови газове, помага в борбата с промените в климата и опазва околната среда. 

 • Висока калоричност

  Калоричността на дървените пелети е 5100 - 5300 ккал/кг. Коефициентът на полезно действие (КПД) на отоплителните системи е 97% (КПД на камини на дърва е 70%) и поради качествата си пелетите изгарят напълно. Така времето между две поредни зареждания на камината е между два и пет дни. За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал/кг.

 • Ниско съдържание на пепел

  Голямо преимущество на дървените пелети е в ниско съдържание на пепел след тяхното изгаряне в котли за пелети или в камини и печки. От значение е и възможността пепелта да се използва като тор в градината, при което почвата възстановява своето равновесие.

 • Комфорт сравним с отоплението на газ

  При горене дървените пелети не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Използването на пелети осигурява комфорт сравним с отоплението на газ, поради почти пълно изгаряне (около 98,5%), освен това котлите и печките за отопление с пелети не произвеждат почти никакъв креозот. Това също така позволява инсталирането на котли и печки на пелети с директен отдушник... без комин!

 • kcal

  Калоричност

  5100 - 5300 ккал/кг

 • burning

  Изгаряне

  98,5%

 • moisture

  Влажност

  6%

 • 100% екологично чисти

  Пелетите са произведени от възстановяеми източници, имат ниско съдържание на влажност – 6%, което им позволява да изгарят с много висока ефективност. Не съдържат химически примеси.

 • По-евтин източник на енергия

  Един тон на дървени пелети има топлинна стойност на 6 кубика дървен материал и се побира лесно в една трета пространството! Това прави възможно лесно да се съхранява гориво за целия сезон. Важен фактор е и относителната стабилност на цените на пелети в сравнение с цените на изкопаемите енергийни източници.

 • Автоматизация в процеса на горене при отопление с пелети

  Пелетите могат да горят както в обикновенни печки и камини за твърдо гориво, така и в специални котли за пелети с висок коефициент на полезно действие и голяма степен на автоматизация, доближаваща се до котлите на газ и ток. Котли на пелети сами дозират необходимото им количество пелети за изгаряне.

Сертифицирани по стандарт DINplus 7A040

Пелетитe, произведени от Рико Стил са висококачествени и с доказан ефект. Изпитани са в международно призната, акредитирана лаборатория и са сертифицирани по стандарт DINplus 7A040. Клас на пелетите по потребителски стандарт А1++. Това е доказателство за висока калоричност, ниско пепелно съдържание и безпроблемно използване от отоплителните системи на пелети.

download Резултатите от теста

Дистрибутори

Ако желаете да поръчате пелети, може да се свържете с нас или с нашите дистрибутори в Русе, София и Враца.

 • location Рико Стил ООД

  Ивелина Йорданова

  тел. 0885 215 223

 • location Русе

  Найден Левски

  тел. 0878 998 842

 • location София

  Строителна борса Макс

  тел. 0889 349 494

 • location Враца

  Павлин Банчев

  тел. 0893 505 333

close

Изпратете запитване

Чрез контактната форма може да изпратите запитване към нашия екип.

Успех!

Вашето запитванте беше успешно изпратено! Очаквайте да се свържем с Вас в най-скоро време.